Kasten

Uw rechten zijn niet toereikend om dit te kunnen bekijken. Gelieve in te loggen.

BWS

Dit stokoude pand mag zich verheugen in grote naamsbekendheid binnen de gereformeerde academische wereld. Niet in het minst door illustere oudbewoners is de BWS bekend komen te staan als exponent van Delftsche studentikositeit. De weinigen die dat heden ten dage nog kunnen en willen uitdragen weten de weg naar De Kast al jaren te vinden. Zolang de bouwkundige staat mogelijkheden biedt voor menselijke bewoning zal de BWS de VGSD blijven verheffen.

Zie ook de BWS thuispagina.

Bewoners:
J. Belder [HO]
E.T. Zwarts
R.J. Meesen
J.M. Harms [HJ]

DSW

Delftsestraatweg 226. Het enige adres van de VGSD kasten dat duidelijk naar Delft verwijst en tegelijkertijd de enige kast die niet binnen de bebouwde kom van Delft ligt. Echter, zoals elke vis zich meer thuis voelt in het open water, voelt de DSW’er zich op z’n plek buiten de kom. En dat bewoners van Delft zich daar wel in kunnen vinden, blijkt uit de verbastering van het lied ‘Wien Delfgauws bloed in d’aed’ren vloeit’. Het prachtige vergezicht dat onze kast te bieden heeft, het warme licht van de glastuinbouw en de rustieke invloed die op het balkon ervaren kan worden doen u zich wanen in een paradijslijk oord. Deze zaken geven een totaal nieuwe dimensie aan het begrip ‘wonen aan het water’. Overschrijd uw grens: kom eens langs in het prachtige Delfgauw, gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Bewoners:
N.V. Meima [HO]
C. van Bergen
T.I. Molenaar
A.D. de Jong [HJ]

EduP

Hoewel men het niet zal toegeven, is de EduP het huis waar elke VGSD-er zou willen wonen. De gezonde lucht die op 11 hoog beschikbaar is, de beamer in de o-zo-fijne, ozon-vrije GR, twintig vierkante meter kamers... De EduP heeft het allemaal. Aangezien de bewoners de heerlijkheid des EduPs niet voor zichzelf willen houden, staat de deur altijd open (behalve als hij dicht is) en komt het zestal gezellige mensen wel eens ongevraagd op een andere kast logeren. 11 hoog, yolo, swek, ah yeah, latuhr!

Bewoners:*
C.T. 'Roos' Groen [HO]
J.T. 'Frenk' Meijer
H.M.L. 'Suus' de Jong
R.A. 'Gijs' Dorland
L.R.J. 'Jens' Hellenthal
W.K. 'Cas' Meijer [HJ]

*namen tussen aanhalingstekens zijn huisnamen

Etalage

Bewoners:
L. Boersema [HO]
S. Bos [HJ]

Fort Juliana

Een stukje authentiek Delftse geschiedenis, midden in de moderne chaos. In deze sinds 1913 bestaande vesting, worden bewoners beschermt door eeuwenoude muren tot in de hoogste torens toe. In dit gezaghebbende huis, wat zich als schuilplaats biedt voor al wat kruipt en ademt, huizen al sinds april 2010 VGSDers. Ze is opgericht op 31 maart 2010 toen de Hopman zijn voet over de drempel zette, en haar poorten opende.

Als u behoefte heeft aan een knuffel van de natuur, kunt u ook bij het Fort terecht. De kast kent namelijk ook een echt paradijs met allerlei flora en fauna, die in de tuin kunt bezichtigen maar uiteraard ook in de gootsteen, en nog meer edele plaatsen in dit sierlijke huis. Ook zeer bekend is de blokhut achter in de tuin. Tussen dit alles scharrelt Juliana trots rondt; zo pikt ze hier en daar een graantje mee. De vraag is alleen: voor hoelang nog?

Graag verwelkomen we amicalen en verenigingsgenoten hier in ons huis, waar het bier altijd koud klaar staat! Uiteraard A-merk bier aangezien bier waar bier op staat geen bier is. Want zeg nou zelf; wat is de definitie van een definitie!? Bovendien heeft elk ding zo zijn voordeel en zijn nadeel. Verwelkom de Schie, zwemmen zul je, zet niets met pakjes neer, maar brainstorm tot de sjaarsvrouw gehuwd is!

Bewoners:
P.T. Hopman [HO]
S.S.R. de Vries
A.C. van den Dool
C.C. Berg
M.E. Priem [HJ]

Halte Boszicht

Ergens aan een duister pleintje in de Hof van Delft, boven een door neonlampen roodverlicht reclamebord bewoont een tot nog toe onbekend aantal levende wezens deze kast. Halte Boszicht laat zich typeren door een grote diversiteit aan verschijningsvormen. Wanneer men voor het eerst binnenkomt valt dit niet direct op; op zijn hoogst zal worden opgekeken van een verdwaalde muis of een hinnikend paard. Een voorbijspringend hertje zal hier ook af en toe nog gezien worden. Maar als men uiteindelijk de moed heeft verzameld om ook Boszicht-zolder te bekijken is de kans groot dat met kabouters, spoken en disney-figuren tegen het lijf loopt. Met smart wachten alle inwoners op de CV die, bij het lezen van dit bericht, volgens onze Grote Vergeetachtige Raspatatboer, over een paar weken gaat komen.

Bewoners:
L. Elzinga [HO]
T.H. Oostdijk
M. Bos
M. van Langevelde
T.Y.O. Potters [HJ]

VHL

De Van Hasseltlaan, de VHL, het Complex, allen namen voor dit betonnen bouwwerk in de frivole wijk Buitenhof. Dit huis en haar bewoners worden gekenmerkt door hun onverwoestbare gedrevenheid. Deze uit zich onder andere in koud gerstenat nuttigen, volume produceren, doen waar ze zin in hebben, VGSD-er zijn en koffie drinken.. kortom: een goede tijd hebben.

De bewoners hebben allen een deel proleet, een vleugje ranzigheid, een half intellect, de dichtgetiktheid en het student-zijn gemeen. Zolang de Van Hasseltlaan zal bestaan zal de VGSD daar haar vruchten van kunnen plukken.

Bewoners:
M. Prins [HO]
S.H. Alkema
W.K. Meijer
J.M. Harms [HJ]

De Schietbaan

De Schietbaan, de enige kast binnen de oude stadsgrenzen van Delft. Het enige VGSD-huis dat middenin het centrum ligt. Sinds 9 april 2002 is de Schietbaan het lichtend voorbeeld voor de overige kasten der VGSD. Gezegend met een grandioze portie studentikositeit is dit huis de singulariteit van de studentikositeit zelve.

De geschiedenis van de Schietbaan gaat terug naar 9 april 2002, toen dit huis een officiële VGSD-kast werd. Opgericht door Ensing, De Jong I, Vreugdenhil sr. en De Jong II begon een nieuw tijdperk voor dit al veel oudere pand. Sindsdien heeft de Schietbaan haar prominente positie binnen de VGSD meermaals en overvloedig bewezen.

Bewoners:
A.B. van Langevelde [HO]
C.F. Baak [H20]
S.C. aan het Rot [H2]
J.S. Sonneveld [HJ]

Sis46

Bewoners:
P.C. Loof [HO]
H. Wiersum
A. Folkersma
R. van den Dool
M.A.P. Noordhof
A.B. Grauss [HJ]

Sis50

Bewoners:
M.T. de Gelder [HO]
A. Kok
M.J. Vonk
J.S. Sonneveld [HJ]

De BaSIS

Aan de Simonsstraat 52 leven 6 VGSDers, boven zij die zichzelf leuk noemen en naast hazenbewonderaars. SIS 52 zoals het in de volksmond heet, wordt door haar 6 bewoners en ook haar ex-bewoners met veel trots steevast de BaSIS genoemd. Het pand werd begin 20ste eeuw gebouwd om in de jaren 80 een kast van de VGSD te worden. Sinds haar oprichting heeft het huis aan de basis gestaan van veel succesvolle VGSD carrières en bracht zij een respectabele hoeveelheid bestuurders voort.

Vandaag de dag bestaat het huis uit 1 volstrekte ouwelul, 1 Bos met playstation, 1 assessor, 1 vrouw, 1 f.t. praeses en 1 afwezige HJ. De bewoners worden door buitenstaanders soms klam genoemd, maar dit komt enkel voort uit onbegrip. De bewoners zullen immer blijven borrelen en Fifa spelen. Ook bezit het huis een huisartefact, wat een hypothetische HJ tot een flinke portie daadkracht kan aansporen. Het huislied moet uiteraard ook genoemd worden.

Al met al: De BaSIS Hoog!

Bewoners:
E. Bos [HO]
J.D. Balkenende
N.B. Timmer
J.R. Versteeg
S.C. aan het Rot [HJ]